Lactosevrije cheesecake

Trakteer je geliefde, kinderen, familie of vrienden op deze heerlijke lactosevrije cheesecake!
Zonder kant- en klare taartmix en met veel minder suiker dan een standaard cheesecake.

Ingrediënten:

Voor de vulling:

  • 400 gram lactosevrije roomkaas
  • 200 gram lactosevrije Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 zakje (8 gram) vanillesuiker
  • 200 gram blauwe bessen
  • Bakspray

Voor de bodem:

  • 100 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 4 dadels

De bereiding:

  1. Verwarm de (hetelucht)oven op 140 graden
  2. Verwarm de kokosolie totdat het vloeibaar is en doe het vervolgens in een kom
  3. Voeg alle ingrediënten voor de bodem erbij en mix met een staafmixer of keukenmachine
  4. Gebruik een taartvorm met een diameter van 20 centimeter en spray deze lichtjes in
  5. Verdeel het bodemmengsel over de bodem van de taartvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel
  6. Zet de taartbodem in de koelkast
  7. Meng de lactosevrije roomkaas en griekse yoghurt met de vanillesuiker en roer goed om met een (automatische) garde
  8. Voeg de eieren toe en meng het geheel goed door elkaar
  9. Voeg als laatst de maïzena toe en roer kort om
  10. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet de vulling over de bodem
  11. Haal 2 handjes blauwe bessen apart en pureer de rest tot een gladde saus
  12. Verdeel de helft van de blauwe bessensaus over de vulling en druk het een beetje in de vulling (om de vulling terug te kunnen zien als je de cheesecake aansnijdt, kan je ook met een prikker of een mes wat strepen door de vulling maken)
  13. Zet de cheesecake voor 60 minuten in de oven
  14. Laat vervolgens de cheesecake afkoelen en verdeel de rest van de blauwe bessensaus erover
  15. Garneer de cheesecake met de rest van de blauwe bessen

Eet smakelijk! En hou je taart over? Bewaar deze dan voor maximaal 3 dagen in de koelkast.

Tip: wil je ook zo’n mooie hartjestaart? Bij de blokker kan je een hartjes taartvorm van 20 centimeter kopen.