Een leuke variatie op de choco-bananen-walnootmuffin!! Ook deze brownies maak je van een paar overrijpe bananen, pak ze vervolgens per stuk in en doe ze in de vriezer. In de ochtend er even uit halen en in de middag kan je van een heerlijke brownie genieten!
Ingrediënten voor 10 brownies:
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 3 dadels
- 75 gram havermout
- 75 gram cacao
- 2 eetlepels vloeibare bak & braad
- 1 theelepel vanillearoma
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 handje gemengde noten en 6 halve pecannoten
De bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de bananen in een grote kom en prak ze fijn. Breek de eieren erover en doe de vloeibare bak & braad, de cacao, de havermout, de vanillearoma en de bakpoeder erbij. Mix alles met een (automatische) garde of mixer tot een glad beslag.
- Snijd de dadels in kleine stukken en snijd het handje noten in kleine stukjes en spatel de dadels en de walnoten door het beslag.
- Schep het beslag op/in een met bakpapier beklede bakplaat/ bakblik
- Druk de halve pecannoten voorzichtig op het beslag
- Bak de brownies af in 30 tot 35 minuten (afhankelijk van je oven).
- Prik met een satéprikker door het beslag van de brownies, als de satéprikker schoon is, zijn de brownies gaar.
Even laten afkoelen en genieten maar!