Voor lekker en gezond eten hoef je echt niet lang in de keuken te staan. Ook als je alleen bent, hoeft een vers bereide maaltijd niet veel tijd te kosten. Met dit makkelijke en snelle recept heb je in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel.

Ingrediënten voor één persoon:

  • 75 gram bulgur (of boekweitvlokken als je het FODMAP-arm wil houden)
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram kabeljauw
  • 1,5 eetlepel chili-knoflookolie
  • 1 eetlepel munt (vers of uit potje)
  • 1 eetlepel dille topjes (vers of uit potje)
  • 1 theelepel kerrie
  • zwarte peper
  • citroensap
  • sesamzaad voor de garnering

Bereidingswijze:

  1. Haal een half uur van tevoren de kabeljauw uit de koelkast
  2. Kook de bulgur (of boekweitvlokken) in ruim kokend water voor 10 minuten lang (of 15 minuten voor boekweitvlokken)
  3. Doe een klein scheutje olie in een anti-aanbaklaagpan en laat deze goed heet worden
  4. Doe vervolgens de spinazie in de pan en laat de spinazie al omscheppend slinken op middelhoog vuur
  5. Haal de spinazie uit de pan wanneer het geslonken is, leg het in een diep bord en dek deze af om het warm te houden
  6. Zet de pan weer terug en doe 1 eetlepel olie in de pan
  7. Dep de kabeljauw met keukenpapier en bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met dille en kerrie
  8. Leg de kabeljauw voorzichtig in de pan wanneer deze heet is
  9. Bak de kabeljauw 1 minuut op hoog vuur en vervolgens 3-4 minuten op middelhoog vuur. Hou de kabeljauw voorzichtig in beweging in de pan.
  10. Draai de kabeljauw vervolgens om met een spatel en laat het nog voor 2 minuten in de pan.
  11. Giet de bulgur (of boekweitvlokken) af en doe de munt er doorheen. Schep het vervolgens bij de spinazie.
  12. Garneer de spinazie met sesamzaad
  13. Schep de kabeljauw op het bord, besprenkel met citroensap en maak het af met een beetje zwarte peper.

Eet smakelijk!

 

Bulgur met spinazie en kabeljauw