Glutenvrij bananenbrood met pindakaas (FODMAP-arm)

Pindakaas en banaan, de perfecte combinatie! Geniet van dit bananenbrood, als tussendoortje of als ontbijttraktatie (of ander genietmoment)! Niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond!

 

Ingrediënten:

  • 3 gele bananen
  • 3 eieren
  • 200 gram boekweitmeel
  • 20 gram plantaardige vloeibare bak & braad
  • 100 ml lactosevrije melk
  • 2 eetlepels ahornsiroop of rijststroop
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eetlepels 100% pindakaas
  • 75 gram ongezouten notenmix van pinda’s, macadamia’s, walnoten en pecannoten

 

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Doe de bananen in een grote kom en prak ze fijn. Breek de eieren erover en doe de vloeibare bak & braad en melk erbij. Mix alles met een (automatische) garde of mixer
  3. Doe vervolgens de siroop, kaneel en bakpoeder erbij en mix nogmaals alles door elkaar.
  4. Voeg langzaam het boekweitmeel al mixend toe tot het een gladde mengsel is geworden.
  5. Voeg je de pindakaas toe. Doe de notenmix kort in een hakmolen en voeg dit aan het mengsel toe
  6. Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Bak het bananenbrood voor 35 minuten gaar. Steek een satéprikker in het brood, als deze droog eruit komt is het bananenbrood gaar.