Ingrediënten:
- 1 kleine gele banaan
- 1 ei
- 40 gram Teff (in de supermarkt te koop van het merk Zonnatura of te koop in de natuurwinkel)
- 1 (cafeïnevrije) espresso
- of lactosevrije chocomelk gemaakt van 75 ml lactosevrije melk of sojamelk met 1 theelepel cacaopoeder
- 4 walnoten
De bereiding:
- Gebruik een grote mok (van 250 ml of groter) en kluts hier het ei in.
- Doe vervolgens de espresso of de lactosevrije chocomelk erdoorheen en roer het door elkaar.
- Breek de banaan in kleine stukjes en doe deze in de mok. Prak de stukjes banaan met een vork en roer alles weer goed door elkaar.
- Voeg nu de helft van de Teff erbij en roer alles goed door elkaar.
- Doe vervolgens de tweede helft van de Teff erbij en roer weer alles door elkaar. Zorg dat de Teff tot de bodem goed verdeeld is in de mok.
- Breek nu de walnoten in kleine stukjes en roer dit door het beslag heen.
- Zet de mok voor 2 minuten in de magnetron op 1000 watt en je hebt in een handomdraai een heerlijke ontbijtcake.
Eet smakelijk!