Neem eens een salade voor de lunch en geniet van deze witlofmakreelsalade rijk aan omega 3-vetzuren!
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 200 gram witlof
- Halve makreelfilet graatloos (ca. 75 gram)
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 handje walnoten
Voor de dressing:
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 takje dille (of 1 eetlepel uit een potje of uit diepvries)
Bereidingswijze:
- Was de witlof met de punten naar beneden, haal eventueel de bruine bladeren aan de buitenkant eraf en snij het onderste deel van de stronk eraf.
- Snij de witlof in twee helften en snij met een scherp mesje het kegelvormige hart eruit.
- Snij vervolgens de witlof in grove stukken en leg het in een diep bord
- Bestrooi de witlof met de rozijnen en walnoten
- Leg de halve makreelfilet erboven op
- Doe alle ingrediënten van de dressing in een klein bakje en meng het goed door elkaar.
- Schenk de dressing over de witlofmakreelsalade.
Eet smakelijk!