Witlofmakreelsalade

Neem eens een salade voor de lunch en geniet van deze witlofmakreelsalade rijk aan omega 3-vetzuren!

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 200 gram witlof
  • Halve makreelfilet graatloos (ca. 75 gram)
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 handje walnoten

Voor de dressing:

  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 takje dille (of 1 eetlepel uit een potje of uit diepvries)

Bereidingswijze:

  1. Was de witlof met de punten naar beneden, haal eventueel de bruine bladeren aan de buitenkant eraf en snij het onderste deel van de stronk eraf.
  2. Snij de witlof in twee helften en snij met een scherp mesje het kegelvormige hart eruit.
  3. Snij vervolgens de witlof in grove stukken en leg het in een diep bord
  4. Bestrooi de witlof met de rozijnen en walnoten
  5. Leg de halve makreelfilet erboven op
  6. Doe alle ingrediënten van de dressing in een klein bakje en meng het goed door elkaar.
  7. Schenk de dressing over de witlofmakreelsalade.

Eet smakelijk!