Zelfgemaakte pindasaus

Pindasaus heeft een ongezonde imago en dat is jammer, want echte pindasaus kan heel gezond zijn. Pinda’s bevatten namelijk onverzadigde vetten en deze goede vetten verlagen het risico op hart- en vaatziekten. Let er wel op dat je hier niet teveel van eet, want ook goede vetten bevatten veel calorieën.

Deze pindasaus is echt heel makkelijk te maken en heerlijk bij een rijstgerecht of een gado gado-gerecht.

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 teentje knoflook

– 1 kleine ui

– 1 eetlepel olijfolie

– 2 eetlepels 100% pindakaas

– 150 ml melk of water

– 1 eetlepel sojasaus met minder zout (bijvoorbeeld van Go Tan of Kikkoman)

– 1 theelepel ketjap manis

– beetje citroensap

– Eventueel naar smaak: 1 theelepel sambal

Bereidingswijze:

Fruit de ui en knoflook in 1 eetlepel olijfolie, voeg vervolgens de pindakaas en melk eraan toe en draai het vuur terug. Roer op laag vuur door de saus totdat het een gladde saus is geworden, voeg vervolgens de sojasaus, ketjap manis, citroensap en sambal eraan toe. Wanneer de saus goed warm is (laat het niet overkoken) en een smeuïge consistentie heeft, is de pindasaus klaar. Eet smakelijk!

Gerecht met satesaus