Snelle couscous

Ken je dat? Moe thuis komen en geen zin hebben om uitgebreid te koken? Dan is dit snelle en makkelijke couscousgerecht iets voor jou!

Weliswaar niet te vergelijken met een authentiek couscousgerecht, want dat doe je niet even snel. Toch is couscous een heel fijn ingrediënt om makkelijke gerechten mee te maken. Couscous wordt gemaakt van durumtarwe, die grof gemalen wordt en omgevormd in kleine bolletjes die net zoals houdbare pasta’s worden gedroogd. Couscous is dus een graansoort en daarmee niet glutenvrij, maar je kunt de glutenvrije variant gewoon in de grote supermarkten kopen. In dit gerecht gebruik ik verschillende soorten groenten, zodat je toch 250 gram groente kan eten zonder dat je teveel FODMAP’s binnen krijgt.

Ingrediënten voor een gerecht voor 2 personen:

  • 150-200 gram glutenvrije couscous
  • 1 kleine rode kool
  • 1 kleine broccoli
  • 90 gram flespompoen uit de diepvries
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels olijfolie (niet extra vierge) of zonnebloemolie of knoflookolie als je meer smaak wil
  • 1 eetlepel Munt (uit potje)
  • 1 eetlepel Basilicum (uit potje)
  • 1 eetlepel Peterselie (uit potje)

Bereidingswijze:

  1. Snijd de rode kool door de helft en verpak 1 helft in vershoudfolie, dit kan je voor 2 weken in de koelkast bewaren voor een ander gerecht
  2. Snijd de andere helft door midden, verwijder de kern en snijd het in reepjes.
  3. Weeg 150 gram rode kool af en bewaar de rest in een luchtdichte bak in de koelkast (blijft een paar dagen goed)
  4. Snijd de broccoliroosjes van de stronk in kleine stukjes en weeg 270 gram af.
  5. Verhit in een wokpan de olie en doe de broccoli in de pan, roerbak dit voor ongeveer 2 minuten
  6. Voeg vervolgens de rode kool en de flespompoen eraan toe en roerbak het geheel in 5-6 minuten
  7. Bereid in de tussentijd de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking
  8. Snijd de feta in kleine blokjes
  9. Voeg in het laatste minuut de feta en kruiden aan het gerecht toe
  10. Dien het gerecht op in diepe worden

Eet smakelijk!