Wil je vaker vegetarisch / veganistisch eten en zoek je een makkelijk recept? Probeer dan eens dit snelle en makkelijke gnocchirecept van slechts 6 ingrediënten en een beetje knoflook- of olijfolie en plantaardige vloeibare bak & braad om in te bakken. En nu vraag je je misschien af: wat is gnocchi? Gnocchi (klinkt als njokki) zijn deegballetjes gemaakt van aardappelen en bloem. Gnocchi is Italiaans, meervoud van gnocco en dat betekent ‘klont’, oftewel knoedel. Het voordeel van gnocchi is dat het heel snel klaar is, in slechts 2 minuten kooktijd.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 400 gram gnocchi
- 1 pot gegrilde paprika (ca. 450 gram)
- 400 gram Italiaanse roerbakgroente (of andere roerbakgroente naar keuze)
- 300 gram vegetarisch gehakt (verrijkt met ijzer)
- vegan mozzarella geraspt (kant-en-klaar te kopen in de grote supermarkten of natuurwinkels)
- 2 eetlepels knoflook- of olijfolie
- 1 eetlepel plantaardige vloeibare bak & braad
- 1 eetlepel Italiaanse of Provençaalse kruiden
Bereidingswijze:
- Haal de gegrilde paprika uit de pot zonder vocht, doe deze in een langwerpige mengbeker of kom en pureer de paprika met een staafmixer tot een saus (of gebruik hiervoor een blender of keukenmachine)
- Voeg de kruiden hieraan toe
- Verhit de plantaardige vloeibare bak & braad in een pan en bak de gnocchi in 10 minuten rondom bruin. Keer de gnocchi regelmatig om
- Verhit ondertussen de olie in een hapjes- of wokpan
- Bak het vegetarisch gehakt volgens bereidingswijze
- Voeg vervolgens de groente toe en roerbak de groente voor 5 minuten
- Voeg de paprikasaus aan het gehakt en groente toe en verwarm het geheel voor 2 minuten
- Schep de gnocchi op een bord met de paprika-vegagehaktsaus bovenop en garneer het bord met de geraspte vegan mozzarella
Simpel en lekker! Buon appetito!