Korma komt uit de Indiaase keuken en klassiek wordt een korma gedefinieerd als een gerecht waar vlees of groenten worden gestoofd met toevoeging van yoghurt, room of bouillon. De smaak van een korma is gebaseerd op een mengsel van kruiden. In dit kip korma-gerecht vind je een groot deel van de traditionele kruiden terug zonder hiervoor pakjes of zakjes te gebruiken. Daarnaast wordt voor dit recept kokosmelk gebruikt in plaats van yoghurt, room of bouillon.

 

Ingrediënten voor een gerecht voor 2 personen:

  • 150-200 gram volkoren basmatirijst
  • 1 ui
  • 200 gram kipfilet
  • 400 gram pompoenstukjes
  • 350 gram sperziebonen
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel chili-knoflook olie
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel gemalen kardemom
  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat

 

Bereidingswijze:

  1. Zet een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de specerijen tot de geur van de specerijen vrijkomt. Schep de specerijen uit de pan en hou ze apart.
  2. Kook de volkoren basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de ui in ringen en snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Verhit de chili-knoflook olie en kokosolie in een grote wok of hapjespan en voeg vervolgens de ui toe. Laat de ui zachtjes garen.
  5. Voeg de korma kruiden en de kip toe en bak 5 min. mee.
  6. Voeg de pompoen, sperziebonen en kokosmelk toe en laat 10 min. stoven met de deksel op de pan.
  7. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de kip korma erover.
  8. Garneer de kip korma met de geraspte kokos

Tips voor een FODMAP-beperkte variant op deze maaltijd: kies voor Japanse Hoikkado pompoen en ongezoete en lang houdbare kokosmelk. Laat de ui eruit (tenzij je weet dat je een klein beetje ui kan verdragen)

Eet smakelijk!