Dit recept bestaat uit slechts 3 ingrediënten en kwam ik tegen op de Monash Fodmap-Facebook. De Monash University is een Australische universiteit die als grondlegger van het FODMAP-dieet veel wetenschappelijke informatie verschaft over FODMAP’s. Aangezien ze in Australië hele andere producten kennen dan wij en blijkbaar grotere porties gewend zijn, heb ik dit recept vertaald naar het Nederlands, met Nederlandse producten en een bescheidener portie 🙂
Lekker voor als je visite krijgt bijvoorbeeld.
Ingrediënten voor 8 chocoladetruffels
- 100 gram pure chocolade tot 85% cacao, zonder melkbestanddelen
- 50 ml sojaslagroom (bijvoorbeeld van het merk Alpro)
- 2 druppels vanille-extract
- Cacaopoeder naar smaak
- Geraspte kokos naar smaak
De bereiding:
- Snij de chocolade in kleine stukjes zodat het straks goed smelt
- Verwarm de sojaslagroom in een kleine pan maar laat het niet koken
- Zet het vuur uit, maar laat de pan op het fornuis of kookplaat staan en doe de chocolade bij de sojaslagroom
- Voeg tevens 1 kleine druppel vanille-extract eraan toe
- Laat de pan afkoelen en zet het vervolgens voor minimaal 2 uur in de koelkast
- Voor het draaien van de truffels kan je het beste een dessertlepel gebruiken
- Doe een beetje cacaopoeder in een kom en geraspte kokos in een andere kom
- Schep met de dessertlepel een klein beetje chocolade uit de pan en maak er in je hand een balletje van (doe eventueel wat cacaopoeder in je hand zodat het wat minder aan je hand blijft plakken)
- Rol vervolgens het balletje door de cacaopoeder of geraspte kokos tot de buitenkant goed bedekt is
- De balletjes kan je lekker in de koelkast bewaren en eruit halen als de visite komt
Enjoy!