Geef je binnenkort een feestje en zoek je nog een lekkere dip voor bij je stokbrood of snackgroente? Met dit recept heb je gelijk een grote hoeveelheid dip in een handomdraai. Lekker makkelijk én zonder kunstmatige toevoegingen. Je kunt de dip ook invriezen en voor later gebruiken.
Let op: dit recept is FODMAP-beperkt, maar bevat wel paprika en chili. Wanneer je gevoelig bent voor capsaïcine is dit recept niet geschikt voor jou. Kijk dan hier voor een andere dip.
Ingrediënten:
- 200 gram feta
- 1 pot geroosterde of gele paprika (350 gram uitlekgewicht)
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels zwarte peper
Bereidingswijze:
- Brokkel de feta in een hoge beker of diepe schaal
- Voeg de uitgelekte geroosterde paprika hieraan toe
- Pureer het geheel met een staafmixer of keukenmachine kort tot een grove substantie
- Controleer of er nog grote stukken feta in de dip zitten en prak deze fijn met een vork
- Voeg de chilipoeder en peper eraan toe en meng het geheel
- Serveer hier plakjes volkoren stokbrood of snackgroente bij en dippen maar!