Minder vlees en meer plantaardig eten is goed voor het milieu én onze gezondheid, maar helaas eten we nog steeds teveel vlees. Vind je het lastig om een lekkere vegetarische of veganistische maaltijd te bereiden? Verander een bestaand gerecht met vlees in de plantaardige variant. Met dit recept heb je in een handomdraai een heerlijk bord pasta bolognese die boordevol eiwitten, vezels, calcium en ijzer bevat.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram ongekookte volkoren pasta
- 200 gram vegetarisch gehakt (met ijzer en vitamine B12)
- 250 gram champignons
- 200 gram spinazie
- 5 cherrytomaten
- 500 gram passata
- 1 ui
- 1 knoflook of 1 eetlepel knoflookolie (i.p.v. 1 eetlepel olijfolie)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gedroogde Italiaanse/ Provençaalse kruiden
- Peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de bereiding
- Veeg de champignons schoon met keukenpapier of champignonborstel
- Snijd de champignons in plakjes, de ui in halve ringen, de cherrytomaten in kwarten en snijd de knoflook fijn
- Zet een grote wokpan op hoog vuur en laat hierin de olie heet worden
- Doe de ui (en eventueel de knoflook) in de pan en bak deze voor 1 minuut op hoog vuur
- Bak vervolgens het vegetarisch gehakt mee op middelhoog vuur gedurende de aangegeven bereidingstijd
- Voeg de laatste 5 minuten de champignons toe en de laatste 2 minuten de spinazie
- Schenk, wanneer de spinazie net geslonken is, de passata erbij en voeg de kruiden en peper aan de saus toe
- Laat het geheel voor een paar minuten pruttelen
- Serveer de pasta met de saus in een diep bord
Zelfs een echte vleesliefhebber zal zijn vingers aflikken bij dit veganistische pastagerecht!
Geniet ervan!