In het weekend soep met brood, een echte Hollandse gewoonte. Wil je het voor jezelf makkelijk maken, maar kies liever niet voor die enorm zoute kant- en klare soepen? Met dit recept heb je een heerlijke soep zonder al teveel poespas.
Ingrediënten voor twee personen:
- 400 gram pastinaak
- 250 gram kastanjechampignons (of oesterzwammen als je het FODMAP-arm wil houden)
- 800 ml groentebouillon met minder zout of natriumarm
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie (of knoflookolie als je niet tegen knoflook kan)
- 4 takjes tijm
- 2 eetlepels 30+ geraspte kaas
- Evt. snufje peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Schil de pastinaak en snijd in stukken
- Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit de knoflook 1 minuut (of giet alleen de knoflookolie in de pan)
- Voeg de pastinaak vervolgens toe en bak 2 minuten mee
- Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de pan op middelhoog vuur voor 10 minuten staan
- Borstel de champignons of oesterzwammen schoon en snijd in kwarten (oesterzwammen kunnen door de helft gesneden worden)
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de champignons 5 minuten op middelhoog vuur
- Rits van 1 takje de blaadjes tijm door de champignons tijdens het bakken
- Rits 1 takje tijm door de soep
- Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met een snufje zwarte peper
- Verdeel de soep over 2 kommen. Voeg hieraan de champignons aan toe en garneer de soep met 1 eetlepel geraspte kaas en 1 takje tijm.
Eet smakelijk!