Vegetarische zomersaladeZomerse kipsalade
Met het mooie zomerse weer is een frisse salade een heerlijke variatie voor je avondmaaltijd. Met deze zomerse salade maak je in een handomdraai een lekkere maaltijd klaar en je kan heel makkelijk de salade aanpassen naar een kip- of vega-variant.
 
Ingrediënten voor 2 personen:
  • 100 gram ijsbergsla
  • 400 gram sperziebonen
  • 400 gram aardappels in schil
  • 1 bosui (alleen groene deel wanneer je het FODMAP-arm wil houden)
  • 200 gram kipfilet of 2 gekookte eieren
  • 1/2 eetlepel Dijon-mosterd
  • 1/2 eetlepel vers geperst citroensap
  • 1/2 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel olijfolie om in te bakken voor de kip

Bereidingswijze:

  1. Maak de aardappels schoon en snijd ze in kwarten. Kook de aardappels vervolgens voor 15 minuten.
  2. Maak de sperziebonen schoon, snijd de uiteindes eraf en kook de sperziebonen voor 10 minuten.
  3. Maak de ijsbergsla schoon en scheur ze in stukjes
  4. Maak de bosui schoon en snijd ze in dunne ringetjes
  5. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een pan met 1 eetlepel olijfolie (let op: gebruik hiervoor geen extra vierge olijfolie want deze is niet geschikt om in te bakken) of kook de eieren in een pan voor 10 minuten lang
  6. Voor de vinaigrette: doe de appelazijn in een klein schaaltje en voeg hierbij de olijfolie toe, klop het samen tot één geheel. Voeg vervolgens de mosterd en vloeibare honing toe en klop alles opnieuw tot één gladde massa.
  7. Verdeel de ijsbergsla over de borden, giet de aardappels en sperziebonen af en laat ze eventueel afkoelen (je kan de salade ook warm eten). Verdeel de aardappels en sperziebonen over de borden en leg de kip of eieren erboven op. Schenk de vinaigrette over de salade heen en garneer de salade met de bosui.

Enjoy!